VII Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD -to- GO w Gdańsku
W dniu 9 lutego 2017 roku uczniowie klasy II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w VII Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD -to- GO. Zorganizowanych na terenie AMBER EXPO Gdańsk.
W dobie dynamicznych zmian w branży gastronomicznej, gdzie zdrowe i świadome odżywianie przestaje być wyłącznie przejściowym trendem, a stanowi manifestację stylu życia, należy nieustannie podążać za nowymi rozwiązaniami. Targi FOOD -to- GO to miejsce gdzie profesjonalizm i doświadczenie łączy się ze świeżym spojrzeniem na branżę gastronomiczną.
W tym roku na targach wyznaczono 5 stref tematycznych:
- Strefa Bezglutenowa – to właśnie tu można było zapoznać się z szeroką ofertą produktów, skosztować potraw bezglutenowych oraz uzyskać porady, jak wprowadzić dania bezglutenowe do menu restauracji.
- Strefa Deserowe Inspiracje – to strefa gdzie swoją ofertę pokazali producenci urządzeń i produktów dla cukierni i lodziarni.
- Strefa Wyposażenia Pensjonatów i Ośrodków Wypoczynkowych Baltroom -miejsce to było doskonałą przestrzenią do promocji dla producentów i dystrybutorów wyposażenia branży hotelarskiej.
- Strefa Inteligentna Restauracja – pierwsza taka strefa na targach gastronomicznych w Polsce! W strefie zaprezentowane zostały najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Nie zabrakło inteligentnych urządzeń gastronomicznych m.in. ekspresów do kawy, kuchenek, piecy, robotów kuchennych.
- Strefa Prezentacji i Warsztatów – to okazja udziału w warsztatach z osobami znanymi z programów kulinarnych, autorami książek poświęconych gotowaniu oraz z zawodowymi kucharzami i cukiernikami. Strefa Prezentacji i Warsztatów to nie tylko możliwość zdobycia wiedzy, ale również doskonała okazja do nawiązania owocnych kontaktów biznesowych.