![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_122751.jpg)
,,Hiszpański od kuchni’’ w Technikum nr 3
W środę 22.11.2023 r. uczniowie Technikum nr3 w Malborku, którzy brali udział w tegorocznych praktykach zagranicznych w ramach projektu Erasmus + w Granadzie, a jednocześnie realizujący innowację pedagogiczną ,,Hiszpański od kuchni’’ przygotowali jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni hiszpańskiej – paellę Valenciana. Jest to danie na bazie ryżu z dodatkami. My wybraliśmy kurczaka i warzywa. Potrawa przygotowywana jest na specjalnie do tego przeznaczonej patelni – la paellera. W trakcie gotowania uczniowie z chęcią dzielili się zdobytą wiedzą i umiejętnościami kulinarnymi ze swoimi młodszymi koleżankami i kolegami, którzy w tym czasie mieli zajęcia z gotowania. Udało nam się przemycić troszkę słonecznej Hiszpanii w tym daniu, a efekty naszej pracy można zobaczyć w galerii poniżej.
Innowacja pedagogiczna realizowana jest pod opieką nauczycielki języka hiszpańskiego p. Bogumiły Grębskiej.
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_114833.jpg)
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_114855.jpg)
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_122751.jpg)
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_122827.jpg)
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_122939.jpg)
![](https://tech3.malbork.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231122_133425.jpg)