Dzień Czekolady
W tym roku w naszej szkole Święto Czekolady obchodziliśmy 4 kwietnia.
Z tej okazji uczniowie mieli możliwość wzięcia udział w konkursie kulinarnym „Potrawy
z czekolady lub z dodatkiem kakao”. Do konkursu przystąpiło 18 osób. Przygotowane przez młodzież wyroby zachwyciły dbałością o estetykę podania, a nade wszystko doskonałym smakiem.
Jury w składzie: p. Beata Bisewska, p. Agnieszka Jeromin i p. Magda Molenda, miało trudne zadanie dokonania wyboru laureata konkursu.
Ostatecznie wyróżniono następujących uczniów:
– Agatę Modrzyńską z kl. 2 G za „Elegant Chocolate”
– Oliwię Topór z kl. 3GTu za „Mus czekoladowy na biszkopcie z wiśniową frużeliną”
–Darię Abramowicz z kl. 3GH za „Ciasto czekoladowe bez mąki”.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i składamy podziękowanie za chęć włączenia się w obchody ŚWIĘTA CZEKOLADY.
Organizatorzy:
Beata Zbień,
Agnieszka Runewicz-Burczyk,
Małgorzata Pilipiec.