Królowała dynia… – zajęcia z carvingu dla uczniów Technikum nr 3 w Malborku.
W ramach Dni Przedsiębiorczości w dniu 13.11.2023 r. w Technikum nr 3 w Malborku odbył się skrócony kurs carvingu dla uczniów uczących się w zawodzie technik żywienia usług gastronomicznych.
Program kursu rozpoczął się od krótkiego wstępu teoretycznego. Uczniowie dowiedzieli się o narzędziach niezbędnych do rzeźbienia, rodzajach cięć oraz sposobie zabezpieczania wykonanych prac z warzyw i owoców. Zajęcia dla uczniów poprowadził mistrz Europy i wicemistrz świata Pan Grzegorz Gniech.
Opinie uczestników uczestników spotkania …..
Zajęcia z carvingu były bardzo udane i przyjemne, Pan dobrze wytłumaczył i pokazał jak rzeźbić w owocach i warzywach. Na lekcji rzeźbiliśmy w dyni, i wszystkim bardzo ładnie to wyszło.
Lilana T. 2G
Zajęcia z carvingu bardzo mi się podobały, pan Grzegorz opowiedział nam o swoich osiągnięciach i pokazał różne techniki carvingu. Pokazywał nam jak wydrążyć napisy, sami zrobiliśmy napis na dyni i kwiaty. Uważam, że jeśli trafi się okazja wziąć udział w kursie to na pewno skorzystam
Nikola S. 4G
Uważam że ten kurs jest bardzo dobry dla osób które nie mają dużo cierpliwości, przy tak małych elementach można się tego nauczyć. Bardzo fajny kurs, pan uczył nas wykrajać w dyni. Myślę że jeśli będzie okazja znowu się zgłosić do niego na pełny kurs to na pewno się zgłoszę.
Jowita J. 4G
Dzisiejszy kurs carvingu był bardzo fajnym doświadczeniem. Był to mile spędzony czas
oraz zabawa połączona z nauką. Kurs ten uświadomił mi, że pasja może być sposobem na zarabianie pieniędzy.
Agnieszka J. 2G
Uważam, że kurs carvingu jest bardzo interesujący, uczy dokładności i cierpliwości. Zajęcia bardzo mi się podobały i skorzystałabym z nich kolejny raz.
Lena W. 4G
Dziękujemy panu Grzegorzowi Gniechowi i mamy nadzieję na kolejne wspólne projekty z zakresu sztuki carvingu.